maanantai 4. kesäkuuta 2012

Kesäarvonta (+ kannu) - Summer Lottery


Lasittamattomia kannuja. Lisään palkintoihin vielä kannun, valkoinen kirkkaalla lasitteella. Eikös olekin jo vähän parempi ja romanttisempi tunnelma? :)

Tämä kuuluu varmaan meidän suomalaisten kollektiiviseen muistiin. Mitä tulee mieleen?
Olisiko kesämökillä vielä muutama karhea ruskea Ruska ;)
Meillä äiti teki pilahviriisiä katkaravuilla tuollaisessa nokallisessa astiassa.
Kerro laveasti tai lyhyesti jokin ajatus mikä putkahtaa mieleesi näistä astioista.
Kommentoijien kesken arvotaan kolmen kipon setti noin viikon päästä riippuen vähän siitä miten olen koneella jossa tätä voi päivittää.
(Olisi toki mukavaa jos näitä olisi tässä joka kuppi ja kannu sarjasta, mutta originaali muoto on suht. työläs tehdä, niin mennään nyt näillä.)

This is a very Finnish tableware. It's not in production anymore and it is not yet very desired vintage BUT it is part of our collective memory. You may  take part to this lottery by commenting here something that comes to your mind. It don't even have to be a container memory if you are not from Finland LOL! Hopefully we can read a lot of memories here soon.

38 kommenttia:

 1. I don't have tableware that bring memories but I have plates given to me by my late Grandma. Thus they are precious for me.:)

  VastaaPoista
 2. Kirpparit tulee ensimmäisenä mieleen, kun siellä näitä näkee nykyään suhteellisen usein. Mökkikäyttöön sopisivat todella hyvin. Mitään muistoja näistä ei tule mieleen. Ölen vissiin himpun verran liian nuori. :) Voi kunpa onni suosisi, niin ihanat palkinnot jaossa! :)

  VastaaPoista
 3. Wow... Hienoja astioita, Mahtava Arvontaidea!

  Seurusteluaikanamme kävimme mieheni kanssa aika usein ystävän luona, joka tarjoili iltateetä Ruskakupeista! :)
  Kikka

  VastaaPoista
 4. Uskomattoman upeita astioita! Mulla tulee kyllä hakematta mieleen munavoi ;D Meillä kotona laitettiin aina munavoita karjalanpiirakoiden seuraksi tarjolle juuri tuollaiseen ruskehtavaan reunalliseen astiaan. Nam.

  Tykkään tuosta astiastosta tosi paljon. Jotenkin hirveen herkullisen nostalginen ja retro. Toivon itsekkäästi voittavani :)

  VastaaPoista
 5. Henkilökohtaisia muistoja ei Ruska-astioista ole, mutta kirppareilla varmaankin on näitä näkynyt. Kauniita ovat ainakin minikoossa!

  VastaaPoista
 6. Heh, niinpä niin :) jotkut asiat on, aika monetkin.

  VastaaPoista
 7. Voi apua minun ensimuisto on se inho-ääni joka niistä lähti. Meillä oli tuota Ruskaa kotonani aika paljon. Kun muutin omaan kotiin halusi äitini antaa minulle niitä, kieltäydyin. Sain Kosmos astioita ,olivat vähemmän ääntäviä johtui siitä kun niissä on lasitus sileän kiiltävä.Osallitun kummityttöni pyynnöstä.

  VastaaPoista
 8. ihanat!
  muisto on ruskeakastike lapsuudenkodissa tossa nokallisessa.

  VastaaPoista
 9. Brings memories of baked vegetables and chicken in individual bowls, from oven to table.
  Beautiful ceramics.

  VastaaPoista
 10. Teehetket kummitädin luona: Liptonia ja paahtoleipää Edam-juustolla. JOKA kerta. :) Matalalla riippuva ruskeasävyinen valaisin ruokailutilassa, ruskeiden astioiden kilinä, tädin kaikuva kikatus. :)

  VastaaPoista
 11. Mulle tulee mieleen äidin ruskea- ja voikastike, jota tarjoiltiin aina Ruska-astiasta. Ihania! Voi kun onni potkaisisi minua.

  VastaaPoista
 12. sanokaa vaan jos puistattaa, :) taidan kyllä kokeilla Valensiaa seuraavaksi;) näissä on v ä h ä n sellanen hm. epäilyttävä tuntu myös mininä :D

  VastaaPoista
 13. Voi että, tätini laittoi/laittaa edelleen patakukkoa; pienet ns. roskakalat ja läskiä tietenkin ja sitten taikinakuori päälle ja ei kun hautumaan! Nam!

  VastaaPoista
 14. Vanhempieni luona juodaan tee edelleen aina näistä.

  VastaaPoista
 15. Minulle tulee Ruska-astioista mieleen aina se, että meillä oli näiden suhteen äitini kanssa aivan erilainen maku: minä tykkäsin ja hän ei :-)

  VastaaPoista
 16. Mulla on jossain hyvässä tallessa vielä tuo nokallinen. Se oli niin somasti käteen sopiva. Kastikeastiana palveli aikanaan.

  VastaaPoista
 17. Minulle tulee mieleen pimenevät syysillat ja kuuma Earl Grey tee.

  VastaaPoista
 18. Minulle tulee mieleen sama kuin Sirkkikselle: se kirskuva ääni. Meni monta vuosikymmentä ennen kuin voin edes ajatella haluavani näitä. Tuo nokallinen kippo varsinkin on suloinen.

  VastaaPoista
 19. Minulle tulee noista mieleen jokin keramiikkapaja. Tuollaiset astiat eivät ole suoranaisesti koskaan liittyneet omaan elämääni.

  VastaaPoista
 20. Meillä ei lapsuuskodissani näitä ollut, mutta jossain kyläpaikassa näistä juotiin teetä mekin :)
  Astiat ovat todella hienoja!

  VastaaPoista
 21. Heti tuli käteen tuntu ja korviin kuulomuisti, mutta missä ja mitä ruokaa? Luulen, että tutussa kyläpaikassa ja itse olen ollut liian pieni kahvittelemaan pöydässä. Olen ollut jossain riehumassa tai kissaa "hoitamassa" kädet naarmuilla. Noissa astioissa on jotain houkuttelevan ankaraa ja mininä se taittuu rustiikkiin ja kotoisaan. Valenciaa kannatan lämpimästi!!!!

  VastaaPoista
 22. En yleensä edes kauheasti välitä saviastioista, mutta nämä ovat upeita! Ihanan sileitä ja tasaisia.

  VastaaPoista
 23. Many years ago my mother had some pots like these ones, they remember me of my childhood. This is very beautiful tableware. I love the Finnish design:modern and simple!!
  I am glad that we can put a comment on this blogpost ;)
  Kind regards, Ilona

  VastaaPoista
 24. Heti kun näin astiasi tiesin mistä oli kyse. Mietin kuitenkin että missä olen nähnyt näitä 1:1 versiona. Olen ehkä liian nuori muistamaan näitä kunnolla. Toisaalta meillä ei ole koskaan ollut mökkiä joten mökki astioina näitä ei ainakaan ole ollut...mutta jossakin joskus pienenä olen tällaisia pitänyt kädessäni sillä voin tuntea käsissäni mille nämä tuntuvat ja jopa kuulostavat kolahtaessaan yhteen. Syvälle on mieleen juurtuneet siis nämä astiat. Silti en saa kaivettua mieleni sopukoista missä olen ollut tekemisissä näiden kanssa. ;)

  Mini versiosi ovat todella kauniita.

  VastaaPoista
 25. Onpa hienoja! Kaverin luona juotiin teetä Ruska-kupeista ja ne kirskui inhottavasti. Tuo vasemmanpuoleinen muistuttaa muodoltaan Liekki-pataa, jollainen mulla on itsellä kotoa perittynä.

  VastaaPoista
 26. Hei, se kirskuva ääni tuli minullekin heti mieleen, kun luin sanan Ruska. niin tai näin meillä on vieläkin huvilalla käytössä tuollainen Liekki-pata. Ja hyvin toimii. Avioliittoni alussa hankimme mekin Ruskakupit teekupeiksi ja voileipälautaset myös. Mutta se kirskuva ääni... Voi kunpa voittaisin kaikesta huolimatta. t Kati

  VastaaPoista
 27. Tulee mieleen vanhempieni häälahjaksi saamat kahvi- ja teekupit, jotka ovat vähitellen unohtuneet kaapin perälle kauniimpien astioiden tieltä... Edellisten vastaajien mainitseman karhean tuntuman ja kirskuvan äänen muistan minäkin. Mini-ruskat ovat upeita! t. Ansku

  VastaaPoista
 28. Siis aivan ihania! Meillä ovat vieläkin lähes jokapäiväisessä käytössä. Oletkos Lahdessa tänä vuonna ollenkaan?

  VastaaPoista
 29. Hei, menen Lahteen asiakkaaksi vain tänä vuonna. Viime kerralla minulla oli ehkä väärää tavaraa mukana. Ajattelin nyt vähän tutustua tekijöihin, että kuka kukin on. En ole koskaan kunnolla ehtinyt tehdä sitä.

  VastaaPoista
 30. No ensimmäinen asia mikä tuli mieleen, kun näin kuvat oli: "WAU! Upeita!" Ja otsikosta päätellen tuli myös mieleen, "että noista joku on varmaan arvonnan palkintona". Ja mieleen tuli myös, kun olen nähnyt tuollaisen astian (ei nokallinen), mutta sellaisena luonnovalkoisena. Toivottavasti olisi onni myötä tässä arvonnassa. :)

  VastaaPoista
 31. Upeita astioita. Meillä kotona ei Ruskaa ollut, mutta muistan sukulaisissa näitä nähneeni.Kokeillaan onnea arvonnassa.

  VastaaPoista
 32. Muistuu kieltämättä 70-luku mieleen :) Melkein jokaisella sukulaisella oli tuota sarjaa.

  VastaaPoista
 33. Ihania astioita. Meillä oli lapsena kosmos sarjan astioita jotka ovat kai samantapaisia kuin nuo. (Ja onhan ne astiat nyt mulla vieläkin.) Tullaisesta nokallisesta astiasta tarjoiltiin sipulivoita kalan ja perunan kanssa. Tee jäähtyy nopeasti paksussa kupissa, sen ainakin muistan.

  VastaaPoista
 34. Ei jestas.. melkein pääsi IIK kun nämä näin :D Noista karheista syöminen on ihan oma lukunsa.. haarukka rahisee lautasta vasten niin että hampaissa tuntuu :D

  VastaaPoista
 35. Pottery is hard enough to make in real size, I can't imagine how difficult it is to make in miniature!

  Set of assorted tiny miniature clay pots and pottery

  VastaaPoista
 36. Upeita astioita mulle on aivan uusi tuttava toi kosmos sarja en oo ennen nähnyt niitä kauniita ovat. Toivottavasti ehdin vielä arvontaa ihan palkinto. Iloista kesää toivoo: Nukkekoti jie

  Ihana blogi sinulla :)

  VastaaPoista
 37. Taidan olla myöhässä kilpailua ajatellen, mutta aivan ihania astioita! Muistan ruskat lapsuudestani, niiden tunnun ja mummon tekemän mehun maun. Äidillä on mehukannu ja voiastia tallessa - iätöntä, pelkistettyä ja niin kaunista :)

  VastaaPoista