keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Remu nukke - Remu Doll


Olen ylpeä ja etuoikeutettu kun sain tehdä muotokuvanuken elävästä legendasta: Remu Aaltosesta. Olen toivonutkin että saisin joskus käydä läpi tämän prosessin, ikonin kuvan tekemisen. En vaan tiennyt että kuka se olisi. Ajattelin, että olen 15 vuotta harjoitellut, niin olen kai valmis ottamaan oppia vastaan. Haaste oli siis kammottavan kokoinen ja välillä tuntui mahdottomalta, mutta päivääkään en vaihtaisi pois. Lopputulos on hyvä -no ei sitä nyt keneksikään muuksikaan luulisi. Minusta hahmon tunnistaa jopa niskasta ja olen tyytyväinen. Jäänkö miettimään lopuksi ikää että miten joku mutka menikään vuonna 1980? Kyllä, luulen niin.
-Jos jotain kiinnostaa, niin on se ihana :) Pelottavan näköinen, mutta jotenkin hirveän kestävä. Minä siinä sormella osoittelin:"Noi sun tollaset tummat jutut.. :D" Voin kuvitella kuinka kaveri nauroi partaansa. (Pitää se lasikoppi nyt hankkia!)

Henry Olavi "Remu" Aaltonen on Suomen tunnetuimpia muusikoita. Remu tunnetaan ennen kaikkea Hurriganesin keulahahmona, mutta hän on soittanut myös yhtyeissä Kalevala, Happy Go Fellows, Creatures, Incense. The Steelers ja Remu and His Allstars.

I had a great honor to make a portrait doll of a living legend Remu Aaltonen.
Henry Olavi "Remu" Aaltonen is one of Finland's most famous musicians. He is mainly known for his leading role in the legendary rock band Hurriganes, but has also played in Kalevala, Happy Go Fellows, Creatures, Incense, The Steelers ja Remu and His Allstars.


Remulla on kädessään proto, jolla kokeilin erilaisia asuja.


Tein "muistiinpanoja" saveen ja sain ohjeet puvustukseen.
Tarkennus on oikein tässä tietenkin.

Nuken sormuksissa ja kengänsoljissa kiiltää aito kulta.

Nukkea on mahdollista varovaisesti liikuttaa eri asentoihin.
Tein vanhaan radioon pienoishuoneen.


Vielä kuva nukesta kädessäni kokovertailun vuoksi.
Nukkeja tehtiin numeroitu 34 kappaleen sarja. Sen voi nähdä ja hankkia Forssassa Wanhanajan lelumarkkinoilla 26.7. Katso blogin yläreunasta tarkemmat tiedot napsauttamanna lelumarkkinoiden julistetta. Muutama kappale menee myös Helsingin Arabianrannan Artebia Design myymälään, sekä Etsy -kauppaani. Linkki kauppaan tulee sivupalkkiin.

18 kommenttia:

 1. Oi miten mahtavaa nähdä nukkea näin "läheltä" ja vielä itsensä esikuvan kanssa. Nukke on kertakaikkisen upea! Oi mitkä yksityiskohdat ja fiilis! Vau!

  VastaaPoista
 2. Iiks... mun menee aivan kylmät väreet! Aivan huikeeta Taru! Upeesti olet onnistunut mini Remun kanssa. Ja Isonkin tapasit. Iiiikkkk!

  VastaaPoista
 3. Oooh - oi,... aivan mieletön - sanat vaan nyt loppuu - olet kyllä Taru huippu!

  VastaaPoista
 4. Oi että! Remu on ihana. Mininäkin :)
  Odotan innolla minin livenä ihailua.

  VastaaPoista
 5. Tuo on ihan mahtava. Uskomattoman hieno.Varaan heti, jos vain mulla käy tuuri, koska tuosta tulee niin hyvä tuuli..
  otatko yhteyttä, jos onnistuu varata.terv Mirja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, Voin varmaan juu, mikä jottei. Tuskin nämä käsistä ihan heti viedään kun hinta on aika korkea. Joitakin on varattu toista kautta ja itsekin alustavasti myin yhden jo ennen kuin oli laatikkoa ja todistustakaan. Yritetään saada se Etsy nyt kohta auki niin näkee sieltäkin. Ihanaa jos siitä tulee hyvä tuuli! Sittenhän se on vähän niinkuin pitikin. Paitsi piti siitä tulla myös kamalan pelottava :) Kerran luulin että se räpäytti silmiä.

   Poista
  2. Hei! Ihana remu-nukke. Tyttäreni on suuri Remu fani.. ostaisin nuken hänelle. Mikä on hinta, että osaan varautua kun tulen Forssaan. Tai voiko nukkea varata kauttasi suoraan? Yst. terveisin Eija

   Poista
  3. Hei! Ihana remu-nukke. Tyttäreni on suuri Remu fani.. ostaisin nuken hänelle. Mikä on hinta, että osaan varautua kun tulen Forssaan. Tai voiko nukkea varata kauttasi suoraan? Yst. terveisin Eija

   Poista
 6. Mielestäni olet onnistunut täydellisesti. Nukke on kun taijottu minikokoon oleva Remu. Onnittelut hieno työ.

  VastaaPoista
 7. Aa, kyllä on upea! Taitavaa työtä jälleen kerran!!

  VastaaPoista
 8. Jostain syystä en saanut näitä julkaistua niin että näkyisi:

  Uskomatonta! Mutta tietenkin totta kun kyseesä on taiturien taituri. kohteessa
  Merja
  klo 2:57

  Wow...sinä olet kyllä mestarien mestari! Ihan täydellinen Mini-Remu! :) kohteessa
  Kikka N
  9.7.2015

  VastaaPoista
 9. Tosi hieno juttu Taru! Onnittelut! Olisi kiva kuulla tarina, miten Remu löysi luoksesi. Kohta toivottavasti nähdään Forssassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, en minä nyt ihan niin piilossa ole ettei löytäisi, vaikka aika piileksivä olenkin.

   Poista
 10. Ha sido todo un éxito!!! el muñeco es fiel a la realidad,tienes que estar muy orgullosa!!!!
  Besos.

  VastaaPoista
 11. AIVAN USKOMATTOMAN HIENO. Kiitos myös kuvista, jota kertovat muotoiluprosessista. Tarinakin olisi mielenkiintoista kuulla = lukea. Kyllä sinulla on taito hyppysissä. Onnittelut! Kesäterveisin Kati

  VastaaPoista
 12. Mielettömän hieno nukke taas. T: Yhden sinun nukkesi juuri hankkinut ja haltioissani.

  VastaaPoista
 13. Hei, pystyttekö varaajat laittamaan minulle fb tai sähköpostiviestiä. Tämä kommenttiosasto sekoilee (eeeiii kai täällä päässä vikaa vikaa) omat kommenttini tulee kolminkertaisena enkä pääse teidän yhteystietoihin. Nukkeja on vielä, ei hätää sen puoleen ja voin varata kunhan pääsemme yhteyksiin.

  VastaaPoista