perjantai 16. tammikuuta 2009

Jugendmekon kappaleiden yhdistäminen

3.Tässä yhdistän kappaleet vyötärösaumasta.Vyötärölinja on tässä vaatteessa empirelinjainen, eli vähän kainaloiden alapuolella.

Puku käännettynä, voipi sovittaa.
Nyt on mahdollista tehdä puvusta riisuttava tai ommella se pysyvästi nuken päälle. Kiinnitysmahdollisuudet riisuttavaan pukuun ovat jonkin verran kömpelömpiä kuin siisti ommel, jolla voi vielä puvun istuvuutta tarkentaa. Jätän tämän puvun odottamaan kantajaansa. Kun hän ilmaantuu ompelen takasauman kiinni ja tärkkään puvun laskeutumaan luontevaan asentoon.


Puku jää tällä kerralla tähän vaiheeseen odottamaan sopivaa nukkea. Maria naurattaa liikaa, tämä on vakava puku :)

torstai 15. tammikuuta 2009

Jugendmekon yläosa

2.Mekon yläosa on hyvin yksinkertainen. Olkasaumoja ei kannata juuri koskaan tehdä, vain jos haluaa käyttää eri materiaalia tai vaihtaa kankaan suuntaa. Hihat voi istuttaa myös erikseen ja monessa mallissa on pakkokin, jos haluaa vaikka rypytystä tai leveämmän hihan. Hihoja ei kannata istuttaa samalla tavalla kuin 1:1 ihmisten vaatteisiin, vaan juuri tässä vaiheessa kun kappale on vielä kaksiulotteinen.
Ompelin pitsin kaula-aukon reunan muotoisesti ja leikkasin ylimääräisen pyörylän pois. Käänsin kappaleen ja silitin. Tässä vaiheessa kappaleeseen voi aina helposti lisätä kaikenlaista koristelua.

Leikkasin pitsin, käsittelin reunan rispaantumisenestoaineella ja ompelin käsin pitsin ulkoreunan kiinni alempaan kankaaseen. Tämän jälkeen lisäsin myös hihansuihin kaistaleet pitsiä (ei kuvaa).
Käänsin kappaleen. En muista miksi tuo neula on tuossa :) yleensä ompelen myös sivusaumat ompelukoneella tuollaisen kuvassa näkyvän silkki- tai leivinpaperin päällä. Käytän silkkipaperia työn alla aina kun ompelen minivaatteita, muuten kone imasee kaiken sisäänsä ilman ainuttakaan poikkeusta sääntöön.