keskiviikko 31. maaliskuuta 2010

Arvonta - Lottery

En ole koskaan vielä järjestänytkään arvontaa. Kokeillaan miten menee.

-alkaa hengästyttävä selostus, voit myös hypätä suoraan kohtaan "kommentoi" :D
Arvonnan palkinto on tuo mies (nukkekotikokoisena, posliiniosina kuten kuvassa). Voi osallistua ehdottamalla nukeille nimiä ja tai kommentoimalla sellaista juttua, että haluaisitko että näillä mun nukeilla ylipäätään olisi nimet ja miten, pään mukaan, kappaleittain, työnimet esiin (ne on kyllä pöljiä)
Minä tarvitsen itselleni jonkinlaiset työnimet, että löydän muotin laatikosta. Niinkuin nyt tuokin nainen minulla on työnimellä "ihana" (koska se oli niin ystävällisen näköinen) ja ukkeli on Kalkaros, välillä Alan tai Allan (ei sovi suomalaisen suuhun oikein tuo nimi -tai vaikka Hugh!). Sitten kun näitä on monta erilaista mallia, noita amerikkalaisia elokuvanäyttelijöitä varsinkin, niin tulee paljon päällekkäisyyksiä. Jackkejä on Leonardo di Capriona ja Johnny Deppinä, molemmista vielä eri versioita ja Mollyjäkin on kaksi, Titanicista ja Harry Potterista. Kate Winslettiä olen kanssa yrittänyt tehdä niin paljon, että varmaan joka toinen muotoiluyritykseni on hänestä :D Noita roolihahmojen nimiähän ei oikein saisi edes käyttää, näköisnukkeja kyllä saa tehdä ihmisistä (paitsi kuulemma Marilynistä ei saa tehdä ihan näköistä, en minä niin näköistä edes osaisi)
Arvonta osallistumisaikaa on pääsiäisen yli, arvonta suoritetaan tiistaina.
Hyvää Pääsiäistä kaikille!

In this lottery I try to find names to these dolls. The prize is this man (doll parts) on the picture.
In Finnish i asked what people think about dolls names in general.
Happy Easter to all of you!

54 kommenttia:

 1. Kysytpä vaikeita. Siis antaahan nimi nukelle tavallaan persoonallisuutta, mutta miten niitä nimiä sitten heille antaisi onkin vaikeampi kysymys. Onhan esim. Ihana ja Irmeli vähän erilaisia persoonia;) Toisaalta nuket saavat varmaan nimen sitten siellä mihin kotiutuvat.
  t.Leena

  VastaaPoista
 2. juu kysyn vaikeita, mutta tähän voi suhtautua ihan kevyesti. tai vaikka vaan ilmottautua arvontaan jos ei jaksa tuota kysymystä miettiä. Taru

  VastaaPoista
 3. Vaikea kysymys. Osallistun arvontaan :) Nukekkoti Jie

  VastaaPoista
 4. Osallistun, vaikka omistan maailman huonoimman arpaonnen :o)
  Mä ainakin haluan kuulla kaikki työnimet, ne on niin hauskoja, ainakin itelläni työnimet on myös kovin tärkeitä.
  Nopeasti tuli tuosta naisesta mieleen Anastasia ja mieshän nyt on Kalkaros.

  Mukavaa pääsiäistä!

  VastaaPoista
 5. Itse pidän siitä, että nukeilla on edes joku nimi esim. sukupuole lisäksi, vaikka se olisikin "vain" adjektiivi tai jokin kummallinen lempinimentapainen lyhennelmä. Nimen funktiohan on erottaa yksi tyyppi toisesta :D. Äskeisellä logiikallani kuvassa olevat nuket ovat siis selvästikin "Neiti Ihana" ja "Kalkkis" :D

  VastaaPoista
 6. Nimiä näille nukeillesi on vaikea keksiä, sillä ne ovat upeita. Odotan kovasti, että joskus jollain messuilla törmäisin nukkeihisi ja saisin hommattua yhden - ehkä kaksikin itselleni!!! Mukana arvonnassa!

  VastaaPoista
 7. Arvontaan säntään minäkin mukaan. Kauniille naisellesi minulla olisi heti ollut nimi valmiina, se olisi Tiina, mutta vain siksi että muistuttaa niin paljon tuttavaani Tiinaa :)

  VastaaPoista
 8. Armand Alfons Amadeus siinä on ihan selvästi ja nätisti pitää sylissään Eulalia -nimistä ystävätärtään.
  Tai voisko olla
  Aatto Adolf ja neitona siinä Tuuli Aurora
  Éiks kukaan muu o näitä keksinyt?

  VastaaPoista
 9. Hej!

  Jag tror du har gjort fantastiska dockor! Jag tror att maildoll inte bör ha namn som Nicolas, Michael eller Andrea!
  Glad Påsk!

  Lena!

  VastaaPoista
 10. Arvontaan mukaan. Hmm... mitäs nimiä noille nyt vois olla vaikkapa tytölle joku Anna,Johanna... yms. Nimien keksintä on aina vaikeaa, mutta kauniit on nuket! :D

  VastaaPoista
 11. Huh, huh, miten näille nyt voisi nimet keksiä.. Työnimi nukeilla voi ja pitää ilman muuta olla ja ehkä ne kuvastavat tekijän tuntoja syntyhetkellä ja vaikuttavat sitten lopullisen identiteetin syntyyn kunkin nukketalossa ja "elämässä" mihin päätyvät.

  VastaaPoista
 12. Voi, täytyyhän tähän osallistua. Ihan tulee mieleen isovanhempieni nuoruudenkuvia. Olisko Saimi Lydia ja Kustaa Aadolf mahdollisesti näissä nukeissa elämässä...

  VastaaPoista
 13. Moi!

  Minuakin kiinnostaa kovasti se, millä nimillä nämä sinulla kulkevat työvaiheessa. Muutenkin se on helpompaa puhua nukesta, kun sillä on nimi. Sehän muuttuu sitten tosi notkeasti uudessa kodissa mihin ikinä nukkea tarvitseekaan. Meillä nimien keksijänä on kunnostautunut Aava 6 v. paitsi ihan itse alusta asti tekemälleni nukelle nimi tuli jotenkin sen tekemisen myötä.

  Musta esim. Victoria on ihan Victorian näköinen ottamatta kantaa tähän prinsessa-asiaan, nimi vain sopii kauhean hyvin, samoin Molly (Potterista) on ihan Molly, Helena todellakin ihana Helena ja niin edelleen. Eli osuvia nimiä nukeillasi on ollut tähänkin asti.

  Mä luulen, että minulla tuo neito joutuisi teehuoneelle hommiin ja saisi jonkun pyöreän nimen, kuten Johanna tai Olga ja entäs herra Rickman sitten? Huonolta näyttää, hän varmaan päätyisi yksineläjäksi, herra anonyymiksi, kun on niin nyrpeä... ;o) Kävisi päivittäin syömässä teehuoneessa ja paheksuisi hiukan naisellista sisustusta vaikka olisi siellä salaa kovin onnellinen.

  Hanna

  VastaaPoista
 14. TYönimet on ihan hauskoja vaikka kaippa sitä jokainen haluaakin antaa sitten oman nimen nukelleen eli asukkaalleen. Ja multahan puuttu vielä kaikki asukkaat joten meilelläni tuon ottaisin, tai vaikka molemmatkin :O)) Joten osallistun tietty arvontaan, mutta nyt on senverran rankka työrupeema takana, et pää on ihan tyhjä, eli ei tipu nyt nimiä, sorry :O)))

  VastaaPoista
 15. Minustakin työnimet ovat kiinostavia tietää, vaikka nimihän voi muuttua sitten sen mukaan mihin/millaiseen taloon nukke muuttaa:)

  Osallistun mielellään arvontaan. Aurinkoisestani puuttuu vielä asukkaat:)

  VastaaPoista
 16. Hei nimen tarvitsee jokainen se pitää yllä jonkinmoista järjestystä. Tuolle suloiselle neidolle ehdotan Rauha-Maria kun on niin levollinen ilme. Nuorukaiselle sopii se Kalkaaro kun ilmekki on kova ja ah niin miehekäs. Pääsenkö mukaan arvontaa nyt? ♫

  VastaaPoista
 17. Minäkin osallistun arvontaan. Työnimihän nukella pitää olla, mutta minusta juuri tuollainen 'Ihana' on sopivan kuvaava ja silti tietyllä tapaa persoonaton. Eli antaa lopulliselle omistajalle vapauden nimetä nukke uudelleen.

  VastaaPoista
 18. Työnimet ovat todella hauskoja ja kyllähän se tietysti helpottaa asiakastakin, kun voi kysyä, onko halutun näköistä nukke ihanuutta tarjolla. Kuvaileminen voi olla hankalaa, ihania kun ovat mielestäni kaikki!! :)

  Minä rakentelen omaa nukkekotiani päässäni kehkeytyvän tarinan mukaan ja sopivan nuken löytäessäni hänelle on yleensä henkilöllisyyskin, nimeä myöten valmiina :) Miehen nimeäisin Adamiksi, yrpeä ilme ja kopea olemus sopisivat aivan kympillä ja tietäisin mihin hänet Villa Vanillassani sijoittaisin ;)
  Joten taatusti arvonnassa mukana!!!

  Naisesta minulle tulee mieleen nimi Annabel, hänet näen käyskentelevän leveässä hameessa ja olkihatussa, kukkakori käsivarrellaan :)

  VastaaPoista
 19. Luulen että siinä on Bella ja Leonard. Leonard on ainakin jotenkin Leonard Cohenin näköinen. Melkein. Ja molemmat Aivan Ihania.
  Terkut, Lena Hoo

  VastaaPoista
 20. Arvonnassa mukana. Yritä keksiä nimiä, mitkä kuulostavat hyviltä kaikilla kielillä, yksinkertainen on yleensä aina kaunis, kuten Anna tai Lenni.

  VastaaPoista
 21. Kyllä muakin kiinnostaa nuo työnimet..

  Ja tuo Alan on kyllä melkein yhtä ihku kun se oikeakin.. :)
  Ja ihan on Alan.

  VastaaPoista
 22. Työnimet ovat kiinnostavia ja niitä voi tosiaan vaihdella työn edetessä.
  Mainitsemasi nimi Allan on minusta erittäin miehekäs. Toinen hieno käypänen tämän miehen nimi voisi olla Henrik.
  Naiselle sopivatkin sitten Hannan mainitsemat pyöreät nimet. Johannasta tykkään. Sonja, Sofia sopisivat myös.

  VastaaPoista
 23. Haluan osallistua arvontaan!!! Mies on selvästi Aatos, mikäli nimen tulee olla suomalainen. (mies on muuten varsin komia) Kaunotar voisi toki olla vain 'Kaunotar', mutta ehdottaisin Kaunotar ja Hirviö-elokuvan mukaan Belle (lausutaan bel) tai suomalaiseen suuhun sopivampi Bella. Nukkesi ovat aivan mahtavia ja minäkin toivon joskus nukketaloni saavan asukkaikseen jonkun/jotkut tekemistäsi nukeista... :)

  VastaaPoista
 24. Ilman muuta nukella täytyy työnimi olla. Aivan sama mistä se tulee... Nolottaa vähän myöntää, mutta niin huonosti "tunnen" näyttelijöitä, että mulla menee mikä tahansa nimi läpi. Sitä Larssonin taulun pikku-tyttöä kaipailen kovasti... sen tunnistaa meikäläinenkin ;)

  Arvontaan rynnistän minäkin mukaan.

  VastaaPoista
 25. Minä olen todella huono keksimään nimiä, joten minusta on mukavaa, että nukeilla on nimet valmiiksi jo ostettaessa. Täytyy tunnustaa, että nukkekotini nuket ovat sinulta ostettua Dracoa lukuunottamatta nimettömiä. En siis ala näillekään nukeille nimiä ehdottelemaan, mutta osallistun kyllä arvontaan.

  VastaaPoista
 26. Minusta olisi hauska kuulla nukkejen työnimiä.. Työnimihän voi joskus muuttua matkan varrella, mutta kuitenkin minusta se antaa nukelle "luonnetta". Nukkesi ovat kyllä aivan ihania. Arvonnassa siis mukana toiveikkain mielin!

  VastaaPoista
 27. Sissel Fredrika ja Adam.

  Jostain syystä mielsin tuon uroon heti Adamiksi Piipan tavoin.

  Tottakai kuolaten mukaan arvontaan :).

  VastaaPoista
 28. Jou!

  Työnimet on hauskoja ja käyttökelpoisia. Se sinun käyttämä työnimi tuosta naisesta on just passeli, neitohan on niin ihana. Tuo miekkonen voisi sitten vastaavasti olla tuima :) Oikeita Nimi-nimiä en aio edes yrittää keksiä, tää tahtoo vaan mukaan arvontaan. :)

  VastaaPoista
 29. Arvontaan tahdon osallistua minäkin! Työnimet olisi tosiaan hauska kuulla, vaikka ne olisivat hassujakin. Nimien keksiminen voi joskus olla kiven takana ja valmis työnimi voisi antaa osviittaa ja helpottaa sitten uutta omistajaa nimen keksimisessä.

  VastaaPoista
 30. Hyviä ovat työnimet nukeillasi. Arvontaan osallistuisin , koska pari haluaisin vielä nukkejasi hankkia. 7 nukkeasi on vaatetettuna nukkekotini somistuksena.

  VastaaPoista
 31. Musta ne nimet on tärkeitä. Mua kiinnostais kovasti, mikä on tuon pään nimi, minkä ostin sulta joskus Tampereen messuilta.

  VastaaPoista
 32. Minusta ei ole välttämättä tarpeen, että ostamillani nukeilla on nimet, sillä yleensä me harrastajat halutaan kuitenkin keksiä itse uudet nimet nukeillemme. Sinunkin nukkesi ovat niin monikäyttöisiä, kampausta ja vaatetusta vaihtaen ne käyvät mille aikakaudella vaan. Näin ollen esim. joku vanhanaikainen nimi vie ehkä ostajaa harhaan eikä hän osaa välttämättä ajatella, että nukke sopii yhtä hyvin myös nykyaikaan. Minusta jotkut tuollaiset jotenkin nuken ulkomuotoa/ikää/olemusta kuvaavat nimet kuten esim. "Ihana", "Komea", "Pullukka", "Kopea", "Piika", "Soturi", "Isäntä", "Emäntä", "Kloppi", "Neito", "Söpö", "Mamma", "Ukki", "Pikkupoika/tyttö", "Vaavi", "Isosisko/veli", "Missi", "Suvi-Tuuli", "Lumi", "Pisama", yms. olisivat aikas kivoja :) eli varmaan aika pitkälle vähän tuohon työnimeenkin viittaavaa - siis nimi, joka kertoo aika pitkälti, minkälaisesta nukesta on kyse.

  VastaaPoista
 33. Osallistun arvontaan minäkin. Olisi kiva jos nukeilla olisi jatkossakin nimet. :)

  VastaaPoista
 34. Arvontaan minäkin osallistuisin.
  Nimet vois olla vaikka Inka ja Ilari;)

  VastaaPoista
 35. Työnimi on varmasti käytännön syistä ihan hyvä olla, mutta minä uskon, että ostaja haluaa nimetä itse nukkensa. Luonteenpiirrettä tai ilmettä kuvaavat nimet sopivat hyvin työnimiksi. Arvontaan mukaan minäkin!

  VastaaPoista
 36. Alan on aivan ihku! Jareth voisi olla hänen bimi( David Bowie, ihana hänkin, oli sen niminen yhdessä leffassa) Naiselle sopisi Rosanna. Tai sitten Axel ja Ida! :oD
  T, Nanna/Schifka

  VastaaPoista
 37. Musta noi nimet on kivoja, tulee aina vielä enemmän sellanen olo että "Toi sopis mun nukkikseen...", kun nuken persoona tulee paremmin esille. Ja varsinkin nuo leffanimet, kun nuket kerta on tehty hahmojen näköisiksi. Joten joo, ehkä yhdelle muotille riittää yksi nimi, ei jokaiselle nukelle erikseen... Tai en mä tiiä ;)

  VastaaPoista
 38. Pitäähän nukeilla työnimet olla, ja mielestäni olet niissä onnistunut aina hyvin. Tuo mies voisi nyt olla Max ja nainen Adele. Mistä lie nämä mieleeni tulivatkaan...:) Mukavaa pääsiäistä! T. Minna A.

  VastaaPoista
 39. Arvontaan mukaan!
  Annabella ja Daniel on mun ehdotukset.Eikä tuo miekkonen niin nyrpeä ole,kun saa halailla ihanaa tyttöä.Lieneekö vain vähän melankolinen luonne.Nainen on herttainen ja hurmaava,oikea kodin hengetär.
  Työnimet nukeilla kannattaa olla,että pysyy itsekin selvillä.Olisko aakkosjärjestyksestä apua...että ensin A:lla alkavia nimiä jne.

  VastaaPoista
 40. Tottahan työnimi täytyy olla, ainakin itse ajattelisin niin, jos nukkeja osaisin tehdä. Nimi antaa nukelle sielun. Mutta jos saisin tuollaisen "iik"-herran, nimeäisin sen itse, riippuen mihin maailmaan sen sijoittaisin. Täytyy myöntää, että nimi vaikuttaa jonkin verran, tuossa yllä joku ehdotti erästä tuttuni nimeä ja se tyyppi ei ole pätkääkään saman näköinen, heti muuttui mielikuva "iik"-herrasta pikkaisen toiseen suuntaan.
  Jaa-a, kylläpä olisikin hauska väsätä jotain miesboxia ;s

  VastaaPoista
 41. Mietin pitkään ketä tuo naisnukke muistuttaa ennen kuin tajusin. Jostain syystä minulle tulee siitä mieleen näyttelijä Alex Kingston :) Kiitos mielellään mukaan arvontaan, jospa taas pääsisi liian pitkän tauon jälkeen kiinni nukkisteluun.

  VastaaPoista
 42. En osaa vastata kysymykseen, mutta osallistun arvontaan.

  VastaaPoista
 43. Aivan viehkoja taas kerran, saisinpa minäkin joskus nukke(ja)si! "Ihanan" nimeksi sopisi Elisa, mies olisi Markus.
  Koska jokainen näkee nukeissasi myös jotain itseensä liittyvää, työnimet voisivat olla mukavimpia, ettei varsinainen etunimi/kutsumanimi sitoisi nuken omiatsjan mielikuvitusta.

  VastaaPoista
 44. Kysymyksesi herätti mielenkiintoni, varsinkin kun "tekonimi" selkiyttää nukkehahmon olemusta ja antaa sille "peroonan". Nimen antaminenhan lapselle, viestittää nimenantajan toiveita ja unelmia lasta kohtaan. Oman tyttäreni nimi on Aurora ja se oli kaunein kuulemani nimi maailmassa ja on vieläkin. Lisäksi se kertoo myös toivosta: kesäperhosesta ja aamuruskosta. Osallistun arvontaan: Minusta tuo nainen tuo mieleeni nimen Josefina ja mies Jose

  VastaaPoista
 45. Oih,ihaniia nukkeja...oon ittekkin joskus kokeillut,yhen vauvan saanu massasta aikaseks,ja sekin ihan hirvee...xD Sä olet kyllä oikea taiteilija!!!!!No mummielest kannattaa antaa nukille työnimet,jos vaikka teet useamman mallin samaa nukkea,niin vaikka Amanda-malli tai Jerry-malli,niin saat muotit sun muut laitettua kunnol järjestettyä,ja lähetettyä ostajalle!Hyvää pääsiäistä!!!!:)

  VastaaPoista
 46. Arvontaan mukaan tietenkin! :)
  Tämähän on vaikea kysymys. Ymmärrän hyvin työnimen tarpeen, mutta mua ainakin häiritsee jos ostamallani nukella on nimi. Yleensä haluan kuitenkin nimetä sen uudestaan ja silloin vanha nimi haittaa. Joten työnimi olisi parempi, juuri nämä aiemmin ehdotetut mielikuvien mukaan annetut. Riittäähän että sinä tunnistat nuket toisistaan, joten voit antaa nuken nimeksi ihan minkä vain, jos miellät nimen nukkeen. :)

  VastaaPoista
 47. tottahan toki sun nukeilla pitää olla omat nimet, että osataan kysellä niiden perään - onko vaikka victorioita tulossa jne (mun victoria on elina). heitän ehdotukseksi veera ja veikka, vaikka danielhan tuo mies on. ai niin, sun nukke pääsi taas wikin logoon: ks. http://www.flickr.com/photos/johantti/4487102488/ .

  VastaaPoista
 48. Kyllä nukeilla pitää olla nimi ja yleensä nimi tulee mieleen heti kun näkee nuken ja sen persoonan ja nämä ovat selvästikin Pietro ja Maria. Tottakai osallistun arvontaa!

  VastaaPoista
 49. Sulla alkaa olla noita nukkeja jo niin paljon erilaisia, että työnimet ovat tarpeen työn helpottamisen kannalta. Miksei vartaloille ja osille vaikka numerokooditkin, jollei mene liian kylmäksi? Lopullinen nimikin on hyvä olla, niin osataan kysellä niitä. Nimillä saavat mainetta :)
  osallistun arvontaan. :)

  VastaaPoista
 50. hei, kiitos kommenteista. Hirveän hyvin olette pukeneet sanoiksi ajatuksia. Monia juttuja olin miettinyt aivan samoin, varsinkin sitä että kuinka paljon viitsin "määräillä" nuken fiilistä, en haluaisi kovinkaan paljoa. Toisaalta sain sellaistakin palautetta, että ei se niin haittaa, me tehdään niillä kuitenkin mitä huvittaa :) ja se oli kiva kuulla myös. Tehdään arvonta vaikkapa kuuden aikoihin huomisiltana. Ai juu, huiomasin että miehen pään muotissa lukeenki Brandon ja käsissä kalkaros.

  VastaaPoista
 51. Sofie ja Thomas...Ihanat nuket joka tapauksessa!

  VastaaPoista
 52. Osallistun arvontaan. Nimiasiaan en osaa sanoa mitään pätevää. Jos itse ostan nuken jolla on valmiiksi jo nimi, niin en sitä luultavasti vaihtaisi. Keksisin nimen ympärille tarinan ja jos nimi olisi jotenkin epämieluisa niin nukke saisi ennemmin lempinimen, kun kokonaan uuden nimen.

  VastaaPoista
 53. Ainakin arvontaan osallistun, tietty! Ainahan sitä yhdelle (jos toisellekin) nukkeihmiselle tilaa jostain löytyisi. Opettajaa tarvitsee Kuuralehto, ja ehkä se Lilikin kaipaa puolisoa.. mutta nimistä... Riittäisikö niille esim kuvailevat nimitykset, kuten harmaa-hiuksinen mummo, tummahiuksinen nuori mies, pitkähiuksinen/punapää nuori nainen vai kuinka vaikeaksi se menisi? Samahan se kai sitten on, jos niillä on sinun antamat nimet, koska kuitenkin jokainen nimeää oman nukkensa ainakin todennäköisesti itse. Siinä tapauksessa on aivan sama mitkä nimet nukeille laitat. Vaikka A (Aamu/Aron)-B( Bertta/Bertil)-C..-D..-E.. jne. Luultavasti ketkään eivät halua, että jokaisen talosta löytyy sama nukke samalla nimellä. Olisihan se aika outoakin :D Joten en usko nimen rajoittavan nukkien menekkiä ainakaan enkä osaa tähän sanoa puolesta tai vastaan. molempi parempi.
  mietiskeli Anja (http://kuuralehto.vuodatus.net)

  VastaaPoista