maanantai 2. heinäkuuta 2012

Kesäateljee -Conservatory /Summer Studio


Pieni rakennus on uusi, iso alunperin 1800 -luvun lopulta.
Meillä oli vanhat ikkunat ja ovi ja ylimääräisiä kiviä iso kasa. Niiden ympärille tarmokkaat miehet rakensivat kivan ja tosi valoisan kesähuoneen.
Tuolla killun nyt päivisin maalaamassa.

Lattian väri on aina vaikea, se vaan on. piste.
Mietin pitkään että kokeilisin kuurattua lattiaa, mutta oikeasti minulla ei ole sille aikaa. Betoluxia kaapista, sitä väriä mitä sattui olemaan, oli viikonloppu ja tämä sai luvan olla kahden päivän homma. HYVÄ NÄIN.13 kommenttia:

 1. Beautiful studio! I love the big windows giving you such a great view down to the water.

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana kesästudio! Vanhoissa ikkunoissa on tunnelmaa...

  VastaaPoista
 3. Voi miten kaunista! On teillä kädentaitoja perhepiirissä enemmänkin! Mikä Betoluxin värikoodi on? Meillä on mökillä lattiamaalaus edessä pikapuoliin ja olemme miettineet sopivaa harmaan sävyä...

  VastaaPoista
 4. Heh, tuo on melkein valkoinen. Meillä oli Helsingissä projektia ja otettiin pieniä purkkeja maalia kun kokeiltiin yhteen palkkiin sopivaa väriä. Tuo maali on sävytetty peltikattomaalin sävyyn, jonka numero on RR 20. (rautaruukin sävykartasta) Jatkoin sitän vielä valkoisella. Ensimmäinen kerros oli RR 20, lähti toonaamaan siniseen tuon seinä värin vuoksi ja laitoin taas lisää valkoista. Yleensä harmaan lähtee helposti tekemään sinistä efektiä ja se on kyllä tylsää. On mulla onnistunut muitakin harmaita lattioita, mutta ei ekalla kerralla :) Sellanen pellavaöljykitin värinen on kanssa hyvä isona pintana, kun ei mene siniseksi. Se näyttää pienenä palana aika ruskealta, mutta isona ja kalusteiden kanssa on hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos näit vaivaa vastauksen kanssa! Nyt on vaalea harmaa lattiamaali hankittuna, toivottavasti näyttää lattiassa yhtä hyvältä kuin kuvitelmissa! :-)

   Poista
 5. Oi ja voi, valoa ja tunnelmaa. Ja mitäs, lattiahan on ihan täydellinen. Kyllä tuolla kelpaa tunnelmoida ja unelmoida.

  VastaaPoista
 6. Oijoijoijoi... minä haluan myös tuommoisen! Ihana!

  VastaaPoista
 7. Kerropas vielä minkä kokoinen ateljee on? Kun se tavallaan näyttää tosi pieneltä, mutta sitten joissain kuvissa valtavan tilavalta.

  VastaaPoista
 8. Se on noin 9 m². Oviseinällä on isot tarvikehyllyt. Pieni siis mutta sopiva. Talveksi sieltä pitää viedä kaikki jäätyvät maalit sun muut lämpimään.

  VastaaPoista
 9. Ihan tosissaan noin pieni? Vau, näyttää niin suurelta sisältä. Tuon kokoinenhan ei taida tarvita rakennuslupaakaan?

  Minä alan tässä haaveilla lammen rantaan joskus tulevan huvimajasuunnitelman muuttamista ateljeesuunnitelmaksi... Hehhee.

  VastaaPoista
 10. Ei tarvitse rakennuslupaa, 12m2 on raja ainakin täällä vähän väljemmillä vesillä.

  VastaaPoista